eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Dušená cuketa

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 10 minut
Doba tepelné úpravy: 25 minut

Ingredience:
5 cuket
2 cibule nakrájené na plátky
2 stroužky česneku
Tymián, rozmarýn
6 lžic olivového oleje extra panenského A.O.C Vallee des Baux de Provence
Sůl a pepř
75 g ementálu

Postup:
Do velké pánve dejte 3 lžíce oleje, nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Cibule a česnek nesmí zezlátnout, ale jen zprůhlednět.  Po tuto dobu omyjte cukety, odstraňte konce a bez oloupání je nakrájejte na kolečka o tloušťce 5 mm. Přidejte takto nakrájené cukety do pánve s cibulí a česnekem a dolijte zbytek olivového oleje. Posypte provensálským kořením a řádně promíchejte, aby se olivový olej rozložil na všechnu zeleninu. Osolte a opepřete. Nechte opéct zeleninu po dobu 10 minut na mírném ohni, poté přikryjte a poduste. Pokud je potřeba, přidejte maximálně 1 lžičku olivového oleje. Poté podle potřeby dochuťte a odstavte. Ještě teplou zeleninu posypte ementálem. Když je sýr roztavený, servírujte.