eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Domácí Ravioly

Pro 8 porcí:
500 ml rajčatové omáčky
100 g nastrouhaného sýra
500 g špenátu
4 lžíce arašídového oleje
400 g mletého telecího masa
Jemná mořská sůl, pepř
3 střední cibule
4 prolisované stroužky česneku
120 g mletého vařeného hovězího masa
2 vejce

Asi 500 g těsta na ravioly
400 g pšeničné (semolinové) mouky
4 vejce
PŘÍPRAVA 60 MINUT+ 2 H ODPOČINEK+ TEPELNÁ ÚPRAVA 15 MINUT

Příprava těsta:
Vyšleháme vejce do pěny a nalijeme je doprostřed mouky na válu. Vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 2 hodiny v ledničce.

Příprava:
Na oleji opékáme mleté telecí maso, dokud neztratí syrovou barvu. Osolíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme za občasného zamíchání 10 minut. Přidáme špenát a znovu opékáme 10 až 15 minut. Odstavíme a přidáme uvařené hovězí a vejce. Promícháme, dochutíme a necháme vychladnout.
Těsto i náplň rozdělíme na tři díly. Postupně rozválíme na pruhy široké 7cm. Na polovinu každého pruhu pokládáme hromádky náplně ve vzdálenosti 3cm od sebe. Druhou polovinou těsta překlopíme přes náplň a mezi hromádkami přitlačíme. Ravioli nakrájíme a rozložíme na plech. Necháme odpočinout na chladném místě 2-3 hodiny.
Ve vroucí osolené vodě vaříme vždy 10 raviol najednou po dobu 5 minut. Na talíři ravioli pokapeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.