eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Cuketový tian s rýží

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut

1 kg cuket
1 malá nasekaná cibule
3 vajíčka    
50 g nastrouhaného sýra (nejlépe typu gruyère)
1 hrnek rýže z Camargue
Mořská sůl z Camargue s pepřem

Omyjeme cukety a nakrájíme je na 5 cm dlouhé kusy. Necháme uvařit ve slané vodě. Omyjeme rýži a také ji uvaříme. Oddělíme bílky od žloutků. Ve velké salátové míse smícháme vařené cukety, vařenou rýži, žloutky, nasekanou cibuli. Osolíme a opepříme. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Vmícháme je opatrně do rýžové směsi.
Zapékací mísu (ve Francii tzv. tian) vymažeme máslem a naplníme rýžovou směsí. Posypeme sýrem. Asi 10 minut necháme dozlatova opéct v troubě vyhřáté na střední teplotu. Toto jídlo se podává teplé nebo za studena.