eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Chřest s mušelínovou omáčkou

(Aperges en sauce mousseline)

Pro 6 osob:

Chřest:
2 kg očištěného bílého nebo zeleného chřestu uvařeného ve slané vodě. (vařený chřest ihned ochlaďte ledem, abyste zachovali jeho krásnou barvu)

Mušelínová omáčka:
4 žloutky
Sůl a pepř
Špetka kajenské papričky 1/2 l lehkého oleje s ovocnou příchutí

Postup:
Ve středně velkém hrnci našlehejte žloutky a přidejte 2,5 skořápky vody. Míchejte vše na velmi mírném ohni po dobu přibližně deseti minut. Žloutky jsou hotové, když prakticky zbělají.

Za stálého míchání pomalu přilévejte olivový olej. Osolte, opepřte a přidejte kajenskou papričku.
Servírujte v omáčníku.