eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Chřest s estragonovým žloutkovým krémem a olivovým přelivem

chrest krem2Pro 4 osoby
Příprava: 15 minut
Vaření: max. 12 minut

Suroviny:
20 velkých chřestů
70 g másla
4 žloutky
2 snítky estragonu
mořská sůl z Camargue
pepř
20 odpeckovaných černých oliv Tanche La Cravenco
80 cl extra panenského olivového oleje La Cravenco

chrestPostup:
Oškrábejte chřest, svažte ho a ponořte do hrnce s velkým množstvím osolené vařící vody (20 g soli na 1 l vody). Vařte 7 - 12 minut.

Mezitím v kastrolku rozehřejte 60 g másla, nalijte ho na rozmíchané žloutky a rychle vymíchejte krém. Osolte a opepřete. Pak přidejte na drobno nasekané lístky estragonu.

chrest kremNa olivový přeliv rozmixujte olivy s olivovým olejem, 1 polévkovou lžící vody a 10 g másla.

Uvařený chřest přelijte žloutkovým krémem s estragonem a pokapejte olivovým přelivem.

Podávejte jako předkrm s růžovým vínem, například Merlot Cabernet 2010, Domaine St. Vincent.