eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

pro 4-6 osob
příprava 15 minut + nejméně 2 hodiny vykapávání cuket

8 středně velkých cuket
jemná mořská sůl Fleur de sel
Pepř (např. 5 druhů pepře s papričkou)
šťáva z ½ citronu
6-8 polévkových lžic extra panenského olivového oleje Cravenco nebo Castelas
listy z 4 snítek koriandru

Z cuket odstraníme konce a nastrouháme je škrabkou na tenké nudličky. Položíme je na cedník, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a zamícháme. Cedník s cuketami přikryjeme a položíme na mísu. Cukety necháme odkapávat na chladném místě nejméně 2hodiny v chladničce, nejlépe však přes noc.

Cukety rozmačkáme a necháme odkapat ještě 10-15 minut. Poté dáme rozmačkané cukety na servírovací mísu, polijeme olivovým oleje a posypeme koriandrem. Promícháme a opepříme. Podáváme krátce po přípravě jako předkrm nebo přílohu.