eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Broskve s růžovým vínem

Pro 4 osoby:
4 broskve
3 lžíce cukru
1 lžíce pomerančové šťávy
Asi 600 ml vychlazeného rosé např.  Domain Pinchinat
Ozdoba: Lístky bazalky nebo máty

Příprava:
PŘÍPRAVA: 15 MINUT + CHLAZENÍ 1 HODINA
Broskve povaříme asi 4 minuty ve vroucí vodě, dokud nejde lehce stáhnout slupka. Ochladíme ve studené vodě a oloupané broskve rozpůlíme a vyjmeme pecky.

Do každé dezertní sklence dáme po dvou půlkách broskví, přiložených k sobě. Posypeme cukrem a pokapeme pomerančovou šťávou. Zalijeme růžovým vínem tak, aby byly broskve zcela ponořené. Dezerty uložíme na více než hodinu do lednice.

Servírujeme ozdobené lístky bazalky nebo máty.