eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

BRAMBORY NA ČESNEKU A OLIVOVÉM OLEJI

pro 6 osob
příprava: 15 min + 5 minut chladnutí
vaření: 30 minut

900 g brambor
Mořská sůl z Camargue Fleur de sel, mletý pepř
6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje Cravenco nebo Castelas
2 prolisované stroužky česneku
2 kávové lžičky Hořčice s provensálským kořením Epicurien
2 polévkové lžíce provensálského koření

Přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme brambory a znovu přivedeme k varu, poté oheň trochu zmírníme a takto brambory vaříme asi 20 minut. Když brambory změknou, vodu slijeme, brambory ochladíme studenou vodou, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme.

Na středně silném ohni v hluboké pánvi necháme rozehřát 4 lžíce olivového oleje. Přidáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi 1 minutu. Přidáme rozmačkané brambory a hořčici. Celou směs promícháme a potom lehce zesílíme oheň. Brambory takto ohříváme po dobu 6 - 8 minut až se prohřejí a vytvoří se na nich kůrka. Nezapomeneme je občas promíchat..

Nakonec osolíme, opepříme, pánev sejmeme z ohně a do brambor vmícháme zbývající 2 lžíce olivového oleje a provensálské koření. Podáváme horké.