eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Artyčoky á la Barigoule

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 29 minut
Doba tepelné úpravy: 45 minut

Ingredience:
4 artyčoky
4 polévkové lžíce olivového oleje extra panenského A.O.C Vallee des Baux de Provence
1 středně velká cibule
2 mrkve
Sůl, pepř
1 sklenička bílého vína
2 stroužky česneku
Voda

Postup:
Špičky artyčokových listů zastřihněte, případně odstraňte starší spodní listy. Olivový olej nalijte do kastrolu s cibulí a dvěma čerstvými mrkvemi, nakrájenými na malé kostičky. Přidejte celé artyčoky, listy otočenými vzhůru. Osolte a opepřete. Polijte trochou olivového oleje, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni. Když začne cibule a mrkev zlátnout, přilijte skleničku bílého vína. Přidejte dva stroužky česneku, několik lžic vody a nechte na mírném ohni dovařit. Je-li artyčok vařený, poznáte podle spodních listů - jestliže jde snadno odtrhnout, artyčok je vařený. Servírujte přelité omáčkou, ve které se artyčoky vařily.