eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Ve světě letí provensálské chroupání

Řekněte, už jste někdy okusili chipsy s chutí lanýžů, manioku, lososa s koprovým krémem, provensálského koření nebo třeba s příchutí ořechů  a sýra s modrou plísní? Nebo chipsy se sníženým obsahem soli?

Sibell3To všechno a mnohem víc nabízí značka Sibell, jejíž výrobky vám exkluzivně přináší společnost Provence Nature. Česká republika se tak zařazuje po bok gurmánů z Francie, Itálie, Belgie, Německa, Malty, Jihoafrické republiky a Mexika, kteří na chipsy Sibell už dlouho nedají dopustit.

Je to tak, provensálské chipsy dobývají svět. Lidé čím dál více kontrolují kvalitu potravin, které kupují, aniž by se však chtěli omezovat v konzumaci dobrůtek, na které jsou zvyklí a bez nichž si svůj život už ani nedokážou představit. Provensálci našli kompromis: firma Sibell začala vyrábět chipsy bez obsahu škodlivých látek, 100% přírodní, smažené pouze na zdejším slunečnicovém oleji (zcela prostém "špatného" cholesterolu, na rozdíl od palmového oleje, na kterém se běžně smaží brambůrky jiných značek), s přídavkem mořské soli z Camargue, bez barviv a bez konzervantů. A to by to nebyli Provensálci, abyste v sáčcích s oválným červeno-bílým logem Sibell nenašli také chutě překvapivé, novátorské a originální.

Ona ta originalita a skvělý výsledek k Provence tak nějak patří. Provence je inspirace, radost, chuť, vůně i pohoda. Provence k nám prostupuje plátny Sibell1známých malířů, nezapomenutelnými filmovými díly, vůní levandulového oleje, jiskřivým obsahem vinné sklenky i lákavě prostřenou tabulí gurmána. Kdo jednou Provence pozná, podlehne. Aniž by za každou cenu musel opustit svou rodnou hroudu.

Jak příznačné, že mnoho z Provence dobylo svět: růžové víno, provensálské koření, marseillské mýdlo, provensálská olivová a levandulová kosmetika, styl interiérového designu zvaný Provence style, ale také například skandální dílo markýze de Sade, popisující bouřlivé orgie na provensálském hradě Lacoste, člověčenstvím obyčejných Provensálců prosycené knihy Marcela Pagnola nebo nejslavnější mezinárodní filmový festival v Cannes.  

Nyní mají ke stejné světové proslulosti našlápnuto chipsy a snacky Sibell. Továrnu na jejich výrobu, tenkrát ještě Sibell5pod značkou Delichips, otevřel v roce 1987 pan Charles Benkemoun v půvabném přímořském letovisku La Ciotat (ano, znalci filmografie určitě zbystřili, vždyť právě zde bratři Auguste a Louis Lumièrové natočili v roce 1895 příjezd vlaku, kterýmžto krátkým filmem doslova šokovali tehdejší společnost).  V roce 2002 byla firma přejmenována na Sibell, zvýšila svou výrobní kapacitu a po vybudování prostorné výrobní haly se přestěhovala na východní předměstí Marseille - do Aubagne (ano, do Aubagne, kde se narodil tolik oblíbený spisovatel, scénárista a režisér Marcel Pagnol). Sem pak putují kvalitní francouzské brambory, provensálský slunečnicový olej, sůl z Camargue, bylinky, koření a další přísady z širokého okolí, aby vzájemně, pěkně ruku v ruce, stvořily křupavou symfonii, které se člověk hned tak nenabaží. Kdo ochutnal Sibell, ví o čem mluvíme...

V Provence se nespěchá, Provence se vychutnává. V Provence se způsobně stojí fronta bez netrpělivého podupávání, v Provence je vždy vhodná chvilka usednout a dát si sklenku vína a k ní něco malého na zub, v Provence i jídlo dostane čas, aby si spokojeně probublávalo v hrnci, dokud se neprostoupí všechny vůně a chutě. Provence je zkrátka synonymem umění žít. Tak proč si ke své chvilce slastného vychutnávání života nedopřát provensálské báječně křupavé a nadmíru chutné chipsy Sibell?

 

Chipsy